Allmänt om elbilar

Explosionen med elbilar är mycket snart här. Den första elbilen tillverkades redan 1888, och var populära fram till i början av 1900-talet tills att framsteg i teknologin i förbränningsmotorer samt billigare massproduktion av bensindrivna bilar gjorda att försäljningen av elbil sjönk.

Energikrisen under 70- och 80-talet gjorde att elbilen fick en liten återkomst men nådde inte den massproduktion av elbil som idag är på väg att nås. Anledningen till att elbilar säljs i fler och fler exemplar idag är framsteg i tekniken för batterier och strömhantering, ökande oljepriser samt ett behov att minska växthusgas-utsläppen.

elbil-tesla

Bilden ovan föreställer en Tesla Model S, en populär elbil som tillverkas i USA

Fördelar med elbilar är naturligtvis att de inte avger avgaser och andra föroreningar. Faktumet att de inte drivs av bensin minskar länders beroende av utländsk olja.
Nackdelar inkluderar den relativt höga kostnaden för att köpa elbil, bristen på laddstationer jämfört med bensinstationer samt rädslan många kan känna för att batteriet eller batterierna ska ta slut innan man nått sin destination.

Är du intresserad av att köpa elbil, eller bara allmänt intresserad? Elbilar24 är rätt ställe för dig. Denna hemsida uppdateras kontinuerligt med information om elbilar så välkommen åter!

4 comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *